Muffiny
bananowo-krówkowe
bananowo-krówkowe
Składniki:
- 3 bardzo dojrzałe banany
- 125 ml oleju
- 2 jaja
- 150 g mąki pszennej
- 100 g płatków owsianych
- 100 g cukru
- ½ łyżeczki sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 150 g krówek
Przygotowanie:
Banany rozgniatamy na gładka masę, dodajemy mąkę, płatki
owsiane, rozdrobnione krówki, cukier, sodę i proszek do
pieczenia. W drugiej misce roztrzepujemy
jaja z olejem,
wlewamy masę do suchych składników, mieszamy. Masę
przekładamy łyżką do formy –
każdą dziurę wypełniamy do
dwóch trzecich.
Pieczemy w 190 stopniach przez 20-25 minut,
aż będą złotobrązowe.
Upieczone muffinki przekładamy na kuchenną kratkę i studzimy.
Smacznego! ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz