sobota, 4 kwietnia 2015

Muffiny 
bananowo-krówkowe



Składniki:
  • 3 bardzo dojrzałe banany
  • 125 ml oleju
  • 2 jaja
  • 150 g mąki pszennej
  • 100 g płatków owsianych
  • 100 g cukru
  • ½ łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 150 g krówek


Przygotowanie:


Banany rozgniatamy na gładka masę, dodajemy mąkę, płatki 

owsiane, rozdrobnione krówki, cukier, sodę i proszek do 

pieczenia. W drugiej misce roztrzepujemy jaja z olejem, 

wlewamy masę do suchych składników, mieszamy. Masę 

przekładamy łyżką do formy – każdą dziurę wypełniamy do 

dwóch trzecich.
Pieczemy w 190 stopniach przez 20-25 minut,

 aż będą złotobrązowe.



Upieczone muffinki przekładamy na kuchenną kratkę i studzimy.




Smacznego! ;)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz